17 C
Bor
20, jul, 2024

Većnici usvojili predlog izrade plana za izgradnju vetro parka

 

Na petoj sednici Gradskog veća usvojeno je svih 12 tačaka dnevnog reda od kojih će se deset naći pred obornicima na sednici Gradske skupštine koja je zakazana za 15. jun.

Prema rečima gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, najbitnija tačka koja je usvojena je početak izrade plana izgradnje vetro parka na potezu Veliki Krš – Stol – Deli Jovan.

„U pitanju je vetro park od 450MWh koji planiramo da gradimo. Siguran sam da će ovaj park i svi vetro parkovi koji će se graditi na teritoriji grada Bora ukupne snage 750 MW biti budućnost razvoja zelene energije na teritoriji Republike Srbije, grada Bora, ali i budućnost  punjenja  budžeta i razvoja grada Bora. Novim zakonom biće predviđeno odvajanje finansijskih sredstava procentualno lokalnim samoupravama na čijim teritorijama se grade vetro parkovi. Grad Bor će biti grad sa najvećim kapacitetom vetro parkova, siguran sam da će to biti i ozbiljan izvor prihoda za grad Bor u narednom periodu”, naglasio je gradonačelnik.

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je i dugovanje Apotekarske ustanove koje izmiruje grad Bor i koji je u prethodne dve i po godine izmirio blizu 600 miliona dinara.

“U budžetu za 2022. godinu opredelili smo 113 miliona dinara za izmirivanje obaveza prema zaposlenima koje je nepravedno ostalo, ali i prema dobavljačima. Očekujemo da do kraja ove godine likvidacioni upravnik završi likvidacioni postupak i da stavimo tačku na taj veliki problem”, rekao je gradonačelnik, Aleksandar Milikić.

Kada se bude završio ceo proces plaćanja obaveza sa svim kamatama iznos će biti nešto više od 650 miliona dinara.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here