9.2 C
Bor
20, apr, 2024

Kroz projekat „Bezbedan povratak kući“ kompanija „Serbia Zijin Mining“ održavaće puteve u Metovnici naredne tri godine

 

U Gradskoj upravi danas je potpisan ugovor o održavanju puteva u mesnoj zajednici Metovnica, između kompanije „Serbia Zijin Mining“ i grada Bora.

Projektom „Bezbedan povratak kući“, kineska kompanija je u celosti obnovila tri saobraćajnice u Metovnici i obavezala se da će u naredne tri godine biti odgovorna za radove na održavanju ovih saobraćajnica. Godišnja investicija iznosiće 13 miliona dinara, što je ukupno oko 40 miliona dinara za trogodišnji period.

Zamenik generalnog direktora „Serbia Zijin Mining“, Gan Yonggang, naglasio je prilikom potpisivanja ugovora da kompanija dosledno sprovodi svoje ideje u nastojanju da na području svog projekta ostvari zajednicu zajedničke budućnosti, vredno radeći na tome da i sama postane „građanin grada Bora“ i „dobar komšija“.

„Kao kineska kompanija koja posluje u Srbiji, svesni smo toga da su ljudi iz ruralnih područja snažno emotivno vezani za okolinu u kojoj su rođeni i odrasli, tako da ćemo dati sve od sebe da na razne načine poboljšamo kvalitet infrastrukturnih objekata u selima.Bezbednost saobraćaja treba da predstavlja prioritet u procesu poboljšanja lokalnog samoupravljanja i bez tog preduslova bezbednosti nećemo stići nikuda“, naglasio je Gan Yonggang.

U ime lokalne samouprave ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević.

Miki„Naša namera i nas iz Gradske uprave je, a imaćemo pomoć i Ziđina da sve ono što je država propisala bude javno prezentovano, da svi zajedno se trudimo da Zeleni rudnik zaživi i već se to vidi. Za nekoliko meseci će se već pokazati kolika je ta briga koju država i Ziđin posvećuju ovom kraju. Nadam se da će sve ovo što smo danas uradili biti još bolje u narednom periodu“, istakao je zamenik gradonačelnika.

Dejan Marković, predsednik Saveta MZ Metovnica, je u ime meštana Metovnice izrazio  zahvalnost kineskoj kompaniji.

„Deo puta koji koriste meštani Metovnice je blizu rudnika i apel meštana je zadovoljen, a sve dogovoreno je i urađeno“, rekao je Marković.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, je naglasio da je potpisivanjem ugovora potvrđena saradnja između meštana, grada Bora i kompanije „Serbia Zijin Mining“ i za koju veruje da će biti nastavljena i u narednom periodu.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here