17 C
Bor
20, jul, 2024

Zasedao Štab za vanredne situacije. Dojave o bombama u osnovnim školama lažne

Zbog lažnih dojava o podmetnutim bombama u Borskim osnovnim školama Štab za vanredne situacije u Boru održao je sastanak i na konferenciji za novinare obavestio građane Bora, da je Policijska uprava vrlo brzo i profesionalno reagovala na informaciju dobijenu od direktora osnovnih škola. U periodu od 6 do 7 časova izvršili su pregled  21 objekta, odnosno svih škola i u gradu i u selima.

 „Pripadnici Policijske uprave su utvrdili da se radi o lažnoj dojavi o bombi, a ono što je osnov svega ovoga je podizanje straha i panike među građanima. Meni je zaista krivo i teško što se koriste deca i najosetljivija grupa da se podigne strah među građanima. Ja sam siguran da će Policijska uprava u narednom periodu svoj posao obavljati kao i do sada vrlo odgovorno i da su već preduzeli određene mere. Osnovne mere je da pojačaju kontrolu na svim ključnim tačkama na teritoriji grada Bora, da se pojača kontrola u obrazovnim ustanovama, to jest, školama, fakultetu i Ustanovi za decu Bambi“, naglasio je gradonačelnik Bora i komandant Štaba za vanredne situacije grada Bora i dodao da će se zbog bezbednosti naših sugrađana u buduće gradsko šetalište, korzo, zatvarati čvrstim preprekama.

Gradonačelnik Bora je poručio Boranima da grad Bor i Štab za vanredne situacije neće dozvoliti da se bilo ko od građana oseća nebezbedno.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here