14 C
Bor
14, apr, 2024

U Metovnici osveštan hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg

 

Posle više decenija od početka izgradnje pravoslavnog hrama, meštani Metovnice  i njihovi gosti danas su prisustvovali osvećenju hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg. Svetu arhijerejsku liturgiju, praćenu litijom, služio je episkop Timočki Ilarion sa sveštenstvom, koji je obavio i svečani čin osvećenja hrama.

„Metovničani danas mogu biti ponosni jer su dobili na koriščenje pravoslavni hram koji su čekali decenijama. To se dešava jednom u istoriji crkve, kao što se čovek jednom u životu krsti, tako se i hram jednom osveštava“, naglasio je Dejan Marković, predsednik Saveta MZ Metovnica.

 

Timočka eparhija je gradu Boru, mesnoj zajednici Metovnica, Crkvenom odboru sela Metovnica i pojedincima uručila Arhijerejske zahvalnice za doprinos u izgradnji hrama.

 

„Prelep dan i prelep događaj. Meštani Metovnice i svi mi koji smo ovde smo presrećni. Vladika je danas osveštao našu crkvu i ona je na korist, na dobrobit svih građana Metovnice, okolnih mesta i nama je drago što smo mi iz Gradske uprave pomogli. Nadam se da ćemo mi nastaviti i dalje pomagati i našu pravoslavnu crkve i sve druge verske zajednice u našem gradu i selima“, rekao je zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević.

U ime Grada Bora, zamenik gradonačelnika, Milivoje Janošević, kao znak pažnje uručio je episkopu Timočkom Ilarionu Insigniju.

Nakon osvećenja hrama i svete liturgije, priređen je prigodan kulturno umetnički program, koji su pripremili učenici OŠ Stanoje Miljković i članovi KUD Polet iz Metovnice.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here