12 C
Bor
19, apr, 2024

Nakon laparaskopskog stuba, stigao i ultrazvučni aparat

Nakon laparaskopskog stuba, u borsku Opštu bolnicu stigao je i ultrazvučni aparat najnovije generacije, za čiju nabavku je novac izdvojen iz gradskog budžeta.

Dr Jadranka

Doktorka Jadranka Petrović, radiolog istakla je da će novi aparat umnogome pomoći u radu i dijagnostici.

“Ovo je aparat najnovije generacije, ima dobru rezoluciju, četiri sonde kojima se može odraditi mnogo više pregleda, kardiološki pregled, pregled abdomena, pedijatrijski pregled. Tokom dana radiće se brže I veći broj pregleda” istakla je Dr Petrović.

Performanse novog aparata su na visokom nivou, a kvalitet i rezolcija slike su mnogo bolji, naglasio je direktor Opšte bolnice, Goran Joksimović.

DrJoksimović“Stari aparat, ništa manjeg kvaliteta biće dostupan pacijentima u Domu zdravlja., tako da će biti mnogo manje problema i oko samih pregleda, a i sam pregled će biti na višem nivou. Do sada su pacijenti duže čekali na pregled i stvarale su se gužve koje su kod pacijenata izazivale nezadovoljstvo. Sa ova dva aparata znatno će se skratiti vreme čekanja za pregled”,rekao je Joksimović.

Za nabavku novih aparata iz Gradskog budžeta je izdvojeno više od 90 miliona dinara.

gradonačelnik“U 2022. godini ukupna investicija u sistem zdravstva na teritoriji grada Bora je 411 miliona dinara. Najveći do sada u istororiji grada Bora fond iz budžeta odvojen za investiciju u aparaturu i podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite u bolnici i Domu zdravlja. Stigao je i ultrazvučni aparat čija je vrednost 12 miliona dinara i koji će sigurno podići brzinu i kvalitet pregleda”, naglasio je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Gradonačelnik je podsetio da će krajem avgusta, početkom septembra meseca stići  i skener za koji je sredstva, takođe, obezbedila lokalna samouprava.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here