20 C
Bor
20, jul, 2024

KUD „Novo Selište“ treći na Republičkoj smotri dečijih ansambala

 

Za članove KUD „Novo selište“ koji su na XV Republičkoj smotri dečijih ansambala u Batočini osvojili treće mesto, organizovan je prijem u Skupštini grada.

 

„Uvek raduju slike naših mladih sugrađana koji sučuvari kulture i tradicije našeg grada i našeg kraja. Upriličili smo prijem povodom njihovog uspeha kako bi im se zahvalili i ukazali im čast na njihovom uspehu. Zaista je ovo ono u šta svi treba da ulažemo, čemu svi treba da se radujemo i da se ovime ponosimo“, naglasila je Milena Stanojković Kožović, član Gradskog veća, koja je dodala da spojem mladih ljudi i iskusnih rukovodilaca uspeh neće izostati.

KUD „Novo Selište broji sedamdesetak članova uzrasta od 5 do 17 godina. U konkurenciji 68 kulturno umetničkih društva, osvojeno treće mesto na Republičkoj smotri je za sada njihov najveći uspeh.

„Nastavljamo jače, bolje, čvršće i ovo je samo podstrek za bolje rezultate. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi i Centru za kulturu, a posebno većnici Mileni Stanojković, za nesebičnu podršku“, rekao je Slobodan Ignjatović, predsednik KUD „Novo Selište“.

Devetogodišnji Tadija Spasić koji u KUD-u „Novo Selište“ igra već četiri godine kaže da je  srećan što su osvojili treće mesto i da je na takmičenju bilo jako lepo. Istog mišljenja je i njegova drugarica Anja Ahmetović.

„Svidelo mi se to što sam imala priliku da vidim kako igraju i kakvu nošnju imaju drugi KUD-ovi.“, istakla je Anja.

Grad Bor će nastaviti putem konkursnog finansiranja i kroz Ustanove kulture da podržava rad ovog kulturno umetničkog društva.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here