16 C
Bor
13, jul, 2024

Ponovo radi Klub za stara lica u Penzionerskoj ulici

 

Klub za stara lica koji je zbog pandemije korona virusom u proteke dve godine bio punkt za vakcinaciju Borskog Doma zdravlja, ponovo je na korščenje vraćen članovima kluba penzionera i Gerontološkog društva.

„Naši najstariji sugrađani mogu ponovo da se okupljaju, druže i vrate svojim svakodnevnim aktivnostima. Pozivam sve stare osobe da dođu ovde ukoliko su za jednu dobru partiju šaha, ili da međusobno porazgovaraju uz šoljicu čaja ili kafe, ili da pevaju sa društvom“ naglasila je Saška Milošević, direktor Centra za socijalni rad u Boru.

U okviru Kluba za stara lica radi i Gerontološko društvo koje kao Udruženje građana  brine o starim licima iz proširenih prava socijalne zaštite.

„Gerontološko društvo će ove godine organizovati adekvatne aktivnosti planirane programom za 2022. godinu, pa ovom prilikom pozivam sva stara lica da nam se pridruže, da upotpunimo slobodno vreme tako što će stara lica zajedno sa nama da se druže, koriste didaktičke igre. Jedino tako možemo da pomognemo starim licima, a isto tako da kroz njihovo iskustvo učimo mlade kako trebaju da se ponašaju kroz život“ rekla je Ana Davidovski predsednik Gerontološkog društva.

Članovi kluba za stara lica nisu krili svoje zadovoljstvo što je klub ponovo počeo sa radom.  Dragan Ilić, poverenik udruženja sindikata penzionera Nezavisnost, zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi što su penzionerima obezbedili ovakav prostor.

„Svi penzioneri Bora imaju jedan kutak gde mogu da se druže, održavaju sastanke, probe i sve ostalo. Ovo je pravo mesto za pravi rad penzionera“, ističe Ilić.

Istog mišljenja je Živojin Gilić, invalid rada, koji je u penziji blizu tri decenije.

„Ovde sam od 1993. godine, stalno dolazim, tu mi je nekako zgodno, prostrana sala. To je jedina sala koja se preko zime greje, u drugim organizacijama penzionera i invalida, sale su male, ovde je prostrano i lepo“ naglasio je Živojin Gilić.

Klub za stara lica otvoren je svakog radnog dana od 7 do 14:30.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here