12 C
Bor
20, apr, 2024

Letnji koncert „KUD“ Bor

 

Svetski dan muzike, 21. jun, članovi Kulturno umetničkog društva „Bor“, obeležili su na najlepši mogući način, koncertom.

Nakon defilea na gradskom šetalištu, na platou Doma kulture, publici su se se predstavili dečiji ansambl, polaznici škole duvačkih instrumenata Ustanove Centar za kulturu,kao i solisti na harmonici i klarinetu.

Dečiji ansambl prikazao je igre iz Gruže, zapadne Srbije i vlaške igre, dok je prvi ansambl izveo igre iz Šumadije, Bunjevačke igre, srpske igre Crnorečja i kolo opere Jakova Gotovca, „Ero s onoga svijeta“.

Dragan Petrović, umetnički rukovodilac KUD Bor ističe da se dečiji ansambl koji broji šezdesetak članova, marljivo priprema za Međunarodni festival folklora u Varni.

„To je jako lep festival, scena je profesionalna u samom centru Varne, a očekuje se učešće ansambala iz 15 zemalja. Meni je izuzetno zadovoljstvo što ide naš dečiji ansambl, mi naš rad baziramo upravo na njima, jer će oni u narednim godinama činiti kostur ansambla i to je naš zalog za budućnost“, naglašava Petrović.

 

Kulturno umetničko društvo Bor u dečijem izvođačkom ansamblu ima 60 članova, škola folklora broji dvadeset i pet, a prvi ansambl ima preko 40 izvođača.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here