0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Budžet grada Bora u odnosu na osnovnu odluku veći za 36 odsto

Na sedmoj sednici Gradskog veća usvojene su 24 tačke dnevnog reda koje će se naći pred odbornicima na narednoj sednici  Skupštine grada.

Većnici su jednoglasno usvojili Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Bora za 2022. godinu, koji će nakon usvajanja prvog ovogodišnjeg rebalansa iznosti  5 milijardi i 122 miliona dinara.

U odnosu na osnovnu odluku, uvećanje budžeta je 36 odsto zbog uvećanih prihoda od 1. januara do 30. aprila ove godine i to uglavnom od poreza na zarade, ostale prihode, poreza na  imovinu i naknade za korišćenje resursa i rezerve mineralnih sirovina, rekla je Zorana Gajić, načelnik odeljenja za finansije. Nacrt odluke o budžetu bio je na javnoj raspravi do 14. juna i do tada je pristigao 61 predlog, od kojih je 14 prihvaćeno, 7 delimično prihvaćeno, 11 nije i dva predloga koja će se realizovati preko već postojećih ugovora, a tiču se asfaltiranja u selima.

Zorana Gajić„Najveće uvećanje je kod komunalne delatnosti, 807 miliona dinara, dok je najmanje uvećanje bilo kod energetske efikasnosti, a jedini program koji nije imao izmene je program poljoprivrede i ruralnog razvoja. Subvencije su uvećane kod JKP Toplana i to 300 miliona dinara za nabavku uglja i 200 miliona za isplatu starog duga za struju. JKP Vodovod subvencije su uvećane za 144 miliona dinara radi isplate starog duga za električnu energiju“, objasnila je Zorana Gajić.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP za stambene usluge, Vodovoda, Toplane, 3. oktobra, Bogovine i Zološogi vrta.

Konačnu odluku o ovim predlozima imaće odbornici na sednici lokalnog parlamenta.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here