16 C
Bor
13, jul, 2024

JKP „3. oktobar“ dobilo novi kamion kiper

U javno komunalno preduzeće, 3. oktobar, stigao je novi kamion kiper, za koji je sredstva obezbedila lokalna samouprava. Do sada su u ovo preduzeće stigle dve kombinovane mašine, autosmećar i kamion kiper, a u narednih dva i po meseca očekuje se da stignu još jedan kamion kiper, kamion auto podizač i auto čistilica.

„Činjenica je da smo imali jedan od najstarijih voznih parkova u Srbiji. Grad je u prethodnoj godini izdvojio 120 miliona dinara za osavremenjavanje mehanizacije. Nažalost oni su u jednom trenutku imali strast voznog parka preko 27 godina, sa tim nije moglo da se radi. To je bio jedan veliki kamen spoticanja u razvoju ovog preduzeća, jer više su popravljali mašine nego što su one radile“, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić i dodao da je zadatak preduzeća da se podigne kvalitet mehanizacije kako bi se bolje radilo na održavanju puteva i izvoženju smeća.

Vrednost kamiona kipera je 140 hiljada evra sa pratećom opremom. Dolaskom nove mehanizacije poboljšaće se rad JKP 3.oktobar, rekao je Radmilo Guševac, direktor JKP 3.oktobar.

„U narednih desetak dana stiže još jedan kamion kiper i time ćemo zaokružiti sliku oko prevoza rizle u letnjim mesecima i čišćenju snega u zimskiom periodu. Ovakvom tendencijom nabavke novih vozila u vrlo kratkom periodu 3. oktobar Bor vratiće se u normalno funkcionisanje i pokrivaće celu teritoriju u svim delatnostima koje pokriva, kako u selima tako i u gradu“, istakao je direktor 3. oktobra.

Dva nova vozila stići će i u JKP Vodovod, za koje je novac takođe izdvojen iz budžeta grada Bora.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here