-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

SSP: Naši predlozi za rebalans budžeta odbijeni bez obrazloženja

 

Na konferenciji za novinare Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, rečeno je da će odbornici ove političke opcije na sednici Skupštine grada koja će biti održana u petak, 1. jula tražiti obrazloženje zašto nije prihvaćen ni jedan njihov predlog za rebalans budžeta.

 „Predlozi koje smo imali tiču se opšteg interesa grada Bora, a to je manjak lekara u službi hitne pomoći. Jednu ekipu čine lekar i medicinska sestra što na godišnjem nivou iznosi oko tri miliona dinara. Gradonačelnik se ovih dana hvalio time koliko ulažemo u sredstva za rad Doma zdravlja i bolnice i to je u redu i treba pohvaliti. Ali ukoliko nemamo one koji će rukovati tim sredstvima i instrumentima,svakako da ne možemo ništa ni uraditi“, rekla je Irena Živković, predsednik GO SSP.

Stranka slobode i pravde je za rebalans budžeta predložila da gradski prevoz i udžbenici za učenike srednjih škola budu besplatni, kao i užina za đake do četvrtog razreda osnovne škole.

Iako Stranka slobode i pravde pozdravlja ulaganje u zdravstvo nabavkom novih aparata, smatra da akva park, novi fudbalski teren, uređenje platoa Doma kulture, ne treba da budu prioriteti u odnosu na đake i lekare.

 Irena Živković, predsednik GO SSP,  je pozvala borsku opoziciju da na sednici Skupštine grada insistira da se prestane sa praksom vlasti da sama odlučuje, već da počne da uvažava i predloge opozicije.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here