8 C
Bor
18, maj, 2024

Od 4. jula počinju prijave za subvencije poljoprivrednim proizvođačima

 

U okviru poljoprivrednog fonda koji se izdvaja iz gradskog budžeta, raspisani su konkursi za subvencionisanje nabavke mašina za skidanje useva i veštačko osemenjavanje goveda.

Uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, od ove godine uveden je sistem bodovanja podnetih prijava, na osnovu kojeg će se odobravati subvencije. Prednost pri dodeli subvencija imaće poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina koji su prijavljeni na poljoprivredno osiguranje i imaju manje posede.

I ove godine program je napravljen u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačima, a subvencije prilagođene njihovim potrebama, naglasio je Nenad Kračunović, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu.

“Ukupan iznos koji je izdvojen za poljoprivrednu mehanizaciju za skidanje useva je 4,5 miliona dinara. Po jednom zahtevu je maksimum 90 hiljada dinara ili 60 odsto od vrednosti investicije. Subvencije za veštačko osemenjavanje goveda su 4 miliona dinara, ili 2500 dinara po grlu.” naglasio je Kračunović.

Do sada je više od 1500 poljoprivrednih proizvođača koristilo subvencije poljoprivrednog fonda.

Poljoprivreni proizvođači prijave za subvencije za nabavku mašina za skidanje useva mogu predati od ponedeljka, 4. jula, na pisarnici Gradske uprave, a rok za podnošenje prijava je 15. jul.

Konkurs za subvencije za osemenjavanje goveda će trajati do 9. decembra ove godine.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here