-6.1 C
Bor
25, feb, 2024

Gradsko veće predložilo nove v.d. direktora Sportskog centra i Centra za socijalni rad

 

Na sednici Gradskog veća usvojeno je 14 predloga odluka koji su bili na dnevnom redu.

Između ostalog usvojena je ostavka v.d. direktora Ustanove sportski centar, Nenada Petrovića, a članovi Gradskog veća predložili su za novog vršioca dužnosti Bojanu Dlbokić Dubočanin. Do promena bi trebalo da dođe i u Centru za socijalni rad, gde je za vršioca dužnosti predložena Jelena Ristić, dok bi sadašnji direktor Saška Milošević trebala da preuzme dužnost Gradskog pravobranioca.

Članovi Gradskog veća usvojili su plan realizacije kapitalnih investicija za period 2021 – 2023, kao i plan kapitalnih investicija za naredne dve godine.

„Planom kapitalnih investicija za 2022. godinu ukupna sredstva su opredeljena u iznosu od milijardu i 273 miliona dinara, što je 33,82  odsto ukupnog budžeta. Za 2021. Godinu planirane su 34 investicije od kojih je 16 izrada projektno tehničke dokumentacije, a 18 samo izvođenje radova i nabavka dobara u ukupnom iznosu od 722 miliona. Od toga je izvršeno i relizovano šest investicija izrade projektno tehničke dokumentacije i 11 investicija izvođenja radova“ naglasila je Zorana Gajić, načelnik odeljenja za finansije.

Na dnevnom redu sednice Gradskog veća našlo se i pet amandmana koja su podneli predstavnici opozicije za narednu Skupštinu grada, a kako je rekao pomoćnik gradonačelnika Bora, Gojko Džaković, predloženi amandmani  nisu mogli biti usvojeni jer nisu u skladu sa zakonom.

O svim predlozima odlučivaće odbornici na sednici Skupštine grada koja je zakazana za petak, 1.jul, od 9 časova u Sali bioskopa Zvezda.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here