16 C
Bor
12, jul, 2024

Na 41. Rukometnom kampu na Savači 12 klubova iz Srbije i Severne Makedonije

 

Dečije odmaralište „Savača“ posle dve godine ponovo je domaćin tradicionalnog Rukometnog kampa.

Na 41. kampu okupilo se 123 dečaka i devojčica uzrasta od osam do 17 godina iz 12 klubova Srbije i Severne Makedonije.

Kamp će trajati osam dana, a mladi rukometaši i rukometašice će imati priliku da uz trenere usavrše rukometnu tehniku, ali i steknu nova poznanstva.

trening

Grad Bor je grad sporta i rukomet živi pre svega snazi rukometnog kluba koji okuplja sve veći broj talentovane dece koja se okreću ovom sportu, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić prilikom posete kampu.

rukomet Milikić„Rad, disciplina, energija i istrajnost naših trenera, ali i dece u svim granama sporta, visoko kotiraju i promovišu naš grad. Naš zadatak kao grada je da Savači vratimo stari sjaj i da u buduće bude mesto na kome če se okupljati deca i omladina koja će se baviti razvojem sporta na teritoriji grada Bora, ali i šire“, naglasio je gradonačelnik.

 

Kampovi su od izuzetnog značaja za sportiste, a kamp na Savači ima najdužu tradiciju sportskih kampova u Srbiji.

„Kamp koji se održava više od 40  godina govori da je iza nas jedan period uspešnog i značajnog rada za srpski rukomet. Tokom trajanja kampa, treneri kroz sedam oformljenih grupa rade svakodnevno dva treninga koji se održavaju individualno i grupno. Trenira se na pesku, a koriste se i fudbalski tereni za prateće programe kako bi se upotpunio ceo program, istakao je Zoran Barbulović trener Rukometnog kluba Bor i dodao da je u kampu sedam pionirskih i kadetskih reprezentativaca, a da su nekadašnji učesnici kampa danas izuzetni rukometaši i rukometašice u reprezentaciji Srbije.

trening kamp

Rukometni kamp na Savači traje do nedelje, 10.jula.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here