14 C
Bor
14, apr, 2024

Borski ZOO vrt brojniji za još jedno mladunče. Pozivaju se mališani da budu kumovi i daju ime lanetu

 

Borski Zoološki vrt od pre desetak dana brojniji je za još jedno lane

Lane

Trenutno u vrtu ima 70 vrsta životinja i preko 130 jedinki, a plan uprave je da u narednom periodu nabavi još neku životinjsku vrstu.
„Svakako da imamo u planu nabavku novih životinjskih vrsta, ali nam je sada akcenat na idejama za popunjavanje sadržaja za mališane koji su naši najčešći posetioci“, istakla je Slađana Savić, PR Zoološkog vrta u Boru i pozvala sve mališane da budu kumovi mladunčetu jelena lopatara.

 

zoo vrt park

U toku su radovi  na adaptaciji objekta, konkretno kod korala krava „buša“, jer se i tu za par meseci očekuje prinova.

„Zahvaljujući Gradskoj upravi u narednom periodu adaptiraćemo i proširićemo kaveze kako bi naše životinje dobile još veći prostor, a samim tim posetioci će moći bolje da ih vide. Posećenost je dosta velika, bilo je puno ekskurzija i broj posetilaca se svakodnevno povećava“, naglasio je direktor Zoo vrta, Darko Dragijević.

koral

Sve životinje u vrtu su zdrave, veterinari dolaze dva do tri puta nedeljno, a obezbeđene su i dovoljne količine hrane, dodao je Dragijević.

Zoološki vrt u Boru pleni svojom atraktivnošću i ekskluzivnošću, kao jedan od četiri Zoo vrta u Srbiji, rekao je Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Bora.

„ Pored ostale turističke ponude ovo je faktor privlačenja za turizam u našem gradu. Gradska uprava se trudi da tako bude i u narednom periodu. Podržaćemo ove vredne i marljive ljude koji se staraju o životinjama, koji ih neguju, šire kapacitete i koji sarađuju sa najmlađim posetiocima,  a to su duša našeg grada, naša dečica“, rekao je Boban Stojanović.
Cena ulaznice je i dalje ne promenjena i iznosi sto dinara.

Zoološki vrt

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here