16 C
Bor
13, jul, 2024

JKP „Vodovod“ zahvaljujući projektima vodosnabdevanja nastavlja dobro poslovanje

Zahvaljujući projektima za vodosnabdevanje i izgradnji novih vodovodnih mreža u seoskim mesnim zajednicama koje je pokrenuo grad Bor, JKP „Vodovod“ prošle godine ostvarilo je dobit od 54 miliona.

Godinama u nazad nije bilo planova i projekata koji bi doprineli razvoju i jačanju ovog komunalnog preduzeća, pa je poslovanje bilo negativno, a samim tim rasla su i dugovanja, najviše za utrošenu električnu energiju. Za izmirenje nagomilanih dugova portpisan je reprogram koji se redovno izmiruje iz sopstvenih sredstava, a zahvaljujući subvencijama od 144 miliona dinara iz Gradskog budžeta, dug od 418 smanjen je na 108 miliona dinara.

Kako je rekao direktor ovog preduzeća, Goran Pavić, očekuje se da se i ova godina završi pozitivnim poslovanjem, zahvaljujući poslovima koje im je poverio grad Bor.

Goran Pavić„Iz Gradskog budžeta je izdvojeno 223 miliona dinara za infrastrukturne projekte i izradu vodovoda na teritoriji MZ Zlot, Metovnica i Novi Centar. Radili smo za kompaniju Zijin izmeštanje glavne vodovodne mreže iz pravca Krivelja, vrednost investicije je 45 miliona, urađena je rekonstrukcija vodovodne mreže u D. B. Reci čija je vrednost bila oko 25 miliona i urađena je mreža za potrebe tunela čija je vrednost 15 miliona“, naglasio je Pavić.

JKP „Vodovod“ nastavlja sa radovima na održavanju atmosferske kanalizacije, javnih česmi i fontana, kao i javnoj rasveti, ali i novim projektima.

„Ove godine rebalansom budžeta opredeljeno je tri miliona dinara za dva projekta vodosnabdevanja u MZ Metovnica, jedan za Gornjane i za cevovod iz Naselja Bor 2 prema Banjskom polju“, rekao je Goran Pavić, direktor JKP Vodovod u Boru.

Stanje na izvorištima je stabilno, pa problema u vodosnabdevanju nema, dodao je Pavić.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here