9.2 C
Bor
20, apr, 2024

U toku radovi na rekonstrukciji dečijih igrališta

 

Za uređenje i izgradnju dečijih parkova i igrališta na teritoriji grada Bora iz budžeta je ove godine izdvojeno 19 miliona dinara.

U toku su radovi na uređenju pet dečijih igrališta i to u Novom gradskom centru, Boru 2, Slatinskom naselju, Brezoniku i igralištu u ulici Đ. A. Kuna.

Na igralištima u Slatinskom naselju i u Đ.A.Kuna završeni su građevinski radovi, dok su u  Novom gradskom centru radovi na izlivanju temelja.

 

„Izgradnja i rekonstrukcija parkova idu svojim tokom. U parku u ulici Đ.A.Kuna nadzorni odbor je uvideo sitne nepravilnosti koje je izvođač radovi u obavezi da ispravi. Problem su bili i vremenski uslovi zato su radovi bili otežani. Sva igrališta biće urađena po najvećim standardima, pre svega zbog bezbednosti dece. Po zakonu o bezbednosti dečijih igrališta svi rekviziti poseduju sertifikate, podloga mora biti gumena i ako je potrebno sa svih strana igrališta biće postavljena ograda, a sve u cilju bezbednosti dece“, naglasio je prilikom obilaska radova, Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Marko Nikolić

Po završetku građevinskih radova, biće postavljeni rekviziti i podloge na igralištima u Đ.A.Kuna, Slatinskom naselju i Novom gradskom centru, nakon čega će početi radovi u Boru 2, a zatim i Brezoniku.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here