16 C
Bor
13, jul, 2024

Javni poziv za samozapošljavanje, novo zapošljavanje i stručnu praksu

 

U okviru lokalnog akcionog plana zapošljavanja raspisan je javni poziv za stručnu praksu, samozapošljavanje i novo zapošljavanje.

Pravo na samozapošljavanje imaju sva lica koja su prijavljena na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju sertifikate o završenoj obuci za izradu biznis plana. Javni poziv za samozapošljavanje biće otvoren do 18. avgusta.

Tamara Paunović„Javni poziv za novo zapošljavanje namenjen je privatnim preduzetnicima kako bi uposlili teže zaposliva lica  i to osobe starije od 50 ili mlađe od 30 godina starosti, lica koja se nalaze na evidenciji NSZ duže od dvanaest meseci, sa invaliditetom, lica romske nacionalne manjine, samohrane roditelje, kao i lica iz socijalno ugroženih porodica“, naglasila je Tamara Paunović, član Gradskkog veća.

Budući preduzetnici za pokretanje sopstvenog biznisa, kao i preduzetnici  za nova zapošljavanja dobiće sredstva od 300 hiljada dinara.

„Za stručnu praksu moći će da se prijave lica sa završenom srednjom školom (treći i četvrti stepen stručne spreme), a praksu će obavljati šest meseci. Za lica sa završenom višom školom praksa će trajati 9 meseci, dok će visoko obrazovana lica sa sedmim stepenom stručne spreme, praksu obavljati 12 meseci. Iznos nadoknade za obavljanje stručne prakse je od 22 do 27 hiljada dinara. Javni poziv je otvoren do 8. avgusta“, dodala je Tamara Paunović.

Svu potrebnu dokumentaciju zainteresovana lica mogu preuzeti na sajtu NSZ i grada Bora ili lično u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje kod svog savetodavca.

Za samozapošljavanje, novo zapošljavanje i stručnu praksu iz gradskog budžeta izdvojeno je 9,9 miliona dinara.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here