9.2 C
Bor
20, apr, 2024

JKP „Vodovod“ dobilo novu cisternu za prevoz pijaće vode

 

Grad Bor nastavlja modernizaciju voznog parka javnih preduzeća, pa je tako nakon radnih mašina za JKP „3. oktobar“ danas stigla cisterna za prevoz pijaće vode u JKP „Vodovod“.

Prednost nove cisterne je što ima i priključak za pranje ulica, pa će moći da se koristi i u te svrhe, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, prilikom obilaska ovog javnog preduzeća.

„U narednom periodu će za JKP „Vodovod“ stići još jedna cisterna za fekalnu otpadnu vodu, još jedan kiper i treba da stigne mehanizacija za JKP „3.oktobar“, i mi planiramo da nastavimo sa investicijama. Naš zadatak i cilj je vrlo jednostavan, a to je da osavremenimo vozni park, kako bi javna preduzeća mnogo više vremena izdvojila za održavanje grada i komunalne delatnosti, a sve u interesu naših građana koji žive i u selu i u gradu“, naglasio je Aleksandar Milikić.

„Ovo je istorijski dan za JKP „Vodovod“, prva cisterna za prevoz pijaće vode je stigla danas posle 25 godina, zahvaljujući gradu Boru. Nama je u interesu da što pre dopremimo zdravu pijaću vodu do građana, a prednost ove cisterne je što može da se koristi za gašenje požara, jer je nosivost 10 hiljada litara vode“, istakao je Goran Pavić, direktor JKP „Vodovod“.

Vrednost cisterne je 18 miliona dinara, a iz gradskog budžeta je izdvojeno blizu 60 miliona dinara za nabavku radnih mašina za ovo komunalno preduzeće.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here