-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Udruženje „Plavi istok“ Internom odeljenju doniralo 200 aparata za merenje glikemije

Udruženje za borbu protiv dijabetesa “Plavi istok”, doniralo je 200 aparata za merenje šećera u krvi, Internom odeljenju Opšte bolnice u Boru.

Ovi aparati su među najkvalitetnijima i puno će značiti bolesnicima koji ne mogu sebi da ih priušte, naglasila je dr Branislava Radosavljević, internista endokrinolog. Na teritoriji grada Bora registrovano je više od 6 hiljada dijabetičara, od kojih je blizu pedesetoro dece do 18 godina.

dr Branislava Radosavljević internista endokrinolog
“Mnogo puta do sad se pokazalo da lokalna samouprava i Udruženje “Plavi istok” misle na naše pacijente, posebno dijabetičare. Kontrola šećera u krvi je veoma važna za njih” dodala je dr Radosavljević.

Direktorica Opšte bolnice u Boru, dr Ana Spasojević Golubović ističe da je svaka donacija borskoj bolnici dobrodošla.

 “Svaka donacija, mala, velika, puno znači, kao i pomoć lokalne samouprave koja je ove godine uložila više od 400 miliona dinara u zdravstveni sistem i kupovinu novih medicinskih aparata koji su bili potrebni našoj bolnici. Nadam se da je ovo početak jedne bolje budućnosti borske bolnice”, naglasila je dr Golubović Spasojević.

Ovo nije prva donacija Udruženja “Plavi istok”, a sve zahvaljujući dobroj saradnji Udruženja sa dr Branislavom Radosavljević.

“Zahvaljujemo se direktorici Opšte bolnice i dr Branislavi sa kojom imamo veoma dobru saradnju kada su u pitanju predavanja Iiedukacije u vezi dijabetesa”, rekao je Dejan Todorović, predsednik Udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi istok”.

Todorović je naglasio da će zahvaljujući Dijabetološkom savezu Srbije, tokom sledeće nedelje na Divčibarama u kampu za decu obolelu od dijabetesa boraviti i dvoje dece iz Bora. Cilj kampa je da se deca koja imaju dijabetes tipa 1, a koriste insulinsku terapiju, osamostale kako bi mogli samostalno da funkcionišu kroz život.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here