-14 C
Bor
22, feb, 2024

Uspešno završena akcija „Mobilna klinika“

 

Nakon dve nedelje uspešno je završena akcija „Mobilna klinika“ koju je sprovela Ruska humanitarna misija na teritoriji Borskog okruga.

Tokom trajanja ove humanitarne akcije, ruski lekari  u saradnji za lekarima iz Doma zdravlja u Boru, obavili su 170 pregleda u gradu i 4 sela na teritoriji grada Bora.

 „Mogu da kažem da su pregledi bili izvanredno obavljeni od strane doktora i naše ekipe koja je predstavljala Dom zdravlja. Radilo se o preventivnim pregledima, pregledu pluća, pregledu srca, rađenju  EKG, uzimanju krvi za glikemiju i stekli smo utisak o zdravlju naših pacijenata. Svi smo zadovoljni, saradnja je bila izuzetna i nadamo se da će ovakav tip saradnje da se nastavi i u buduće“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktorica Doma zdravlja u Boru.

Ekipu lekara iz Rusije predvodio je dr Viktor Belinski koji je izrazio zadovoljstvo zbog rada sa našim lekarima i istakao da značajnija razlika između srpske i ruske medicine ne postoji.

„Mislim da je medicina svuda u svetu jedinstvena i da je srpska  medicina na vrlo visokom i dostojnom nivou. Bilo mi je veoma drago da radim sa srpskim kolegama. Potrudili smo se da maksimalno delotvorno provedemo vreme kako bi smo pregledali i konsultovali pacijente, a ujedno da razmenimo iskustva po pitanju dijagnostike. Nadam se da je ovaj projekat bio koristan stanovnicima Borskog okruga“, istakao je dr Belinski.

Pomoćnik gradonačelnika Bora, Gojko Džaković, je naglasio da je grad Boru uvek otvoren za svaki vid saradnje.

„Grad Bor je otvoren za saradnju sa svim humanitarnim organizacijama i ustanovama. Posebno moramo da istaknemo da imamo odličnu saradnju sa Ruskom humanitarnom misijom sa kojom smo realizovali niz projekata koji su na dobro i korist građana Bora. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju na obostrano zadovoljstvo“, naglasio je Džaković.

Svi medicinski pregledi obavljen su u ambulantnom vozilu koje je potpuno opremljeno za rad na terenu.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here