-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Dan rudara u znaku jubileja, 120 godina rudarenja u Boru

 

Povodom  6. Avgusta, Dana rudara,  grad Bor organizovao je bogat program i niz manifestacija kojima će obeležiti praznik rudara.

Program će početi tradicionalnom rudarskom budilicom, koja će prodefilovati gradom. Na platou doma kulture od 8 pa sve do 20 časova, biće organizovana izložba fotografija na otvorenom, Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor pod nazivom „Planirana starost centra“. U Muzeju Rudarstva i metalurgije moći će da se pogleda izložba „Početak i trajanje – 120 godina rudarstva u Boru“, dok će Turistička organizacija predstaviti turističku ponudu grada na izložbi suvenira, rukotvorina, proizvoda starih i tradicionalnih zanata, koja će biti prodajnog karaktera.

Na inicijativu FK Bor 1919, Borani će biti u prilici da pogledaju prijateljsku utakmicu između ovog kluba i domaćeg šampiona FK Crvena zvezda. Utakmica počinje u 17 sati na gradskom stadionu FK Bor 1919.

Kompanija „Zijin“ će u hotelu na Borskom jezeru organizovati tradicionalnu dodelu Šistekovih nagrada najzaslužnijim radnicima za doprinos u razvoju kompanije.

Muzički deo programa na Borskom jezeru počinje od 16 sati nastupom di – džeja, dok je za 20 sati planiran koncert na kome će nastupiti „Zvezde Granda“, Aleksandra Prijović i Stefan Petrušić, polusatni vatromet planiran je u 22 sata. Pokrovitelj koncerta je kineska kompanija “Zijin“.

U subotu, 6. Avgusta biće organizovan besplatan autobuski prevoz na liniji Bor – Borsko jezero od 16 sati do 3 sata nakon ponoći. Autobusi će saobraćati na svakih pola sata.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here