17 C
Bor
20, jul, 2024

Dan rudara obeležen brojnim manifestacijama

 

Obeležavanje 6. avgusta, Dana rudara počelo je tradicionalnom rudarskom budilicom koja je prodefilovala ulicama Bora.

Na platou Doma kulture, organizovana je izložba fotografija na otvorenom Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke Bor, pod nazivom „Planirana starost centra“, dok je u Muzeju Rudarstva i metalurgije mogla da se pogleda izložba „Početak i trajanje – 120 godina rudarstva u Boru“.  Turistička organizacija predstavila je turističku ponudu grada na izložbi suvenira, rukotvorina, proizvoda starih i tradicionalnih zanata.

Bobana Gramić
„Imamo 15 izlagača, od kojih je polovina iz Zaječara i to je pokazatelj da je bila velika zainteresovanost za štandove“, rekla je Bobana Gramić, direktorica Turističke organizacije Bor.

 

 

Gradonačelnik Bora sa saradnicima posetio je izložbeni prostor na platou Doma kulture, kao i izložbu u Muzeju rudarstva i metalurgije.

„Danas smo imali prilku da vidimo kako je to izgledao grad Bor kroz istoriju, kroz svoje faze razvoja i na svakoj od fotografija možete videti rudnik“, naglasio je gradonačelnik i dodao će narednih godina svi građani Bora upravo od rudarenja živeti bolje i kvalitetnije.

Povodom Dana rudara na gradskom stadionu odigrana je i prijateljska utakmica između FK Bor 1919 i FK Crvena zvezda. Utakmica je završena rezultatom 1:0, a pobedonosni gol za Bor iz penala postigao je Miloš Marković.

Povodom Dana rudara na Borskom jezeru organizovan je i muzički deo programa na kome su nastupili Aleksandra Prijović i Stefan Petrušić, a upriličen je i tradicionalni vatromet.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here