0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Najzaslužnijim pojedincima dodeljene „Šistekove“ nagrade

 

Dan rudara, obeležile su i kompanije „Serbia Zijin Copper“ i „Serbia Zijin Mining“ u hotelu „Jezero“, svečanom dodelom tradicionalnih Šistekovih nagrada.

Ovo prestižno priznanje dobilo je devet radnika. Za izuzetan doprinos razvoju kompanije  „Serbia Zijin Copper“ nagrade su dobili Snežana Jovanović, Ivan Najdenov, Darko Milićević, Slaviša Lalić, Goran Novaković i Rodoljub Rajković. Iz kompanije „Serbia Zijin Mining“ nagrađeni su Nebojša Stanišić, Nikola Rankić i Bojan Novaković.

Radnicima i gostima najpre se obratio predstavnik kompanije Zijin, Zhang Jiguang, koji je naglasio da veruje da će veliki broj zaposlenih slediti primer nagrađenih i raditi vredno i postojano.

Zahvalnost zaposlenima izrazili su Jian Ximing, direktor kompanije „Serbia Zijin Copper“ i zamenik generalnog direktora „Serbia Zijin Mining“, Jang Minhui , koji su istakli ideje razvijanja rudarske industrije i dobrobiti društva, brigu o zaštiti životne sredine, koncept razvoja kompanije, brigu o zaštiti životne sredine, ali i značaj očuvanja vrednosti i prava radnika.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, podsetio je da su rudari ti koji su ostavili svoju hrabrost i požrtvovanje da bi Bor danas bio jedan od najrazvijenijih gradova u Srbiji.

„Ovaj praznik pre svega treba da posvetimo rudarima, jer su oni ti koji ulažu napor kako bi Bor bio jedan od ekonomsko najrazvijenijih gradova. To nam je zadatak i obaveza da se narednih godina bavimo rudarenjem kao jednom kompleksnom privrednom granom. Da na prvom mestu budu ljudi koji žive na teritoriji lokalne samouprave gde se rudari, zatim sami rudari. Onda ćemo svi zajedno stvoriti bolje uslove za rudarenje u Boru“, rekao je Aleksandar Milikić.

Dodeli Šistekovih nagrada prisustvovali su i načelnik Borskog upravnog okruga, Vladimir Stanković, Jelena Matejić, direktorica „Elektromreže Srbije“, Natalija Luković, pomoćnica ministarke Rudarstva i energetike i Dragan Ugričić, pomoćnik ministarke privrede.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here