16 C
Bor
13, jul, 2024

U organizaciji TO Bor održana druga po redu manifestacija „Kosidba na Stolu“

U organizaciji Turističke organizacije pod pokroviteljstvom grada Bora, na Stolu je održana druga po redu manifestacija „Kosidba na Stolu“.

„S obzirom da je planina Stol ozbiljan turistički potencijal i da smo na turističkoj mapi sve vidljiviji i sa tim ciljem smo na svakom lokalitetu opredelili neku manifestaciju. Cilj manifestacije „Kosidba na Stolu“ je očuvanje kulture i tradicije naših običaja“, naglasila je Bobana Gramić, direktorica Turističke organizacije Bor.

 

Učešće je uzelo 10 učesnika među kojima je bila i jedna žena. Radmila Ursuljanović iz Zlota kaže da joj je drago što je skupila dovoljno hrabrosti da se prijavi i rame uz rame sa muškarcima pokaže svoje umeće u košenju.

„Ja sam i ranije kosila, ali nikada nisam bila na takmičenju. Znala sam da ću uspeti da izdržim. Nisam došla sa namerom da pobedim, već da učestvujem i da se lepo družimo. Hvala gradu Boru što podržava ovakve manifestacije, kako se ne bi zaboravila naša prošlost, jer ćemo pokazati mladima kako se nekada kosilo“, dodala je Radmila.
           
Titulu najuspešnijeg kosača poneo je Veksin Nikolić iz Tande, drugo mesto osvojio je Milan Siminjesković iz Zlota, dok je treče mesto pripalo Miodragu Martinoviću iz Luke.
Za učesnike i goste organizovan je i kulturno umetnički program u kome su nastupili  pioniri i veterani KUD „Stol“ iz Bučja i dečiji ansambl KUD „Novo selište“ iz Bora.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here