9.2 C
Bor
20, apr, 2024

U poseti Staši Srbulović četvrtoj na svetskoj rang listi za gluve i nagluve teniserke

 

Četvrta na svetskoj rang listi gluvih i nagluvih teniserki, Staša Srbulović iz Zlota kod Bora, na nedavno održanim Olimpijskim igrama (za gluve i nagluve) u Brazilu osvojila visoko peto mesto. Tim povodom gradonačelnik i zamenik gradonačelnika sa saradnicima, posetili su Stašu na terenu u blizini porodične kuće.

 „Ponosimo se našom Stašom. Naš cilj jeste da sve mlade sportiste pomognemo sufinansiranjem iz budžeta grada Bora. Kada znamo koliko vremena, energije i snage Staša daje za ovaj sport, Grad je tu da pomogne kako bi naši sportisti bili još uspešniji. Na ovaj način ćemo svi zajedno otvoriti put da Bor bude grad šampiona, a već se polako pokazuje da smo u prethodne četiri godine napravili dobar put i sada ostaje samo da ga utabamo i da svake godine dobijemo što veći broj šamiona“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Staša trenira tenis od svoje sedme godine i sigurnim koracima ide napred, što pokazuju i brojne osvojene medalje i pehari. Prošle godine na Svetskom prvenstvu osvojila je srebrnu medalju, a 2019. godine u miks dublu stigla je do bronze.

Stidljiva i skromna kaže da je bilo teško u Brazilu i da je možda moglo i bolje, ali ne odustaje. Sprema se za dva međunarodna turnira u Češkoj u septembru, a očekuju je i završni master turniri za seniorke u Srbiji, kao i Svetsko prvenstvo sledeće godine.

„Sada bi trebala da pojača treninge, odnosno da trenira bar četiri sata dnevno, međutim, imamo problem sa terenima. Sada kada je lepo vreme treniramo na ovom terenu u Zlotu, ali u zimskom periodu je u hali hladno i tereni ne mogu dovoljnodobro da se održavaju, naglasio je Stašin trener, Slavko Đurić.

Staša slobodno vreme skoro i da nema, ali kada ugrabi, druži se sa svojim ljubimcima, a najviše sa konjem koji se zove Korona.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here