-7.2 C
Bor
04, dec, 2023

Povodom Dana mladih održana „Konferencija preduzetničke priče – Mladi preduzetnici u akciji“

 

Međunarodni Dan mladih, 12. avgust, obeležava se sa ciljem da se ukaže na značaj mladih u društvu, ali i da se organizovanjem različitih aktivnosti skrene pažnja javnosti na njihov položaj u društvu.

Tim povodom, kancelarija za mlade, Dom omladine i grad Bor organizovaće nedelju mladih tokom koje će biti organozovano niz manifestacija kako bi se obeležio Dan mladih u Boru.

Radionica „Konferencija preduzetničke priče – Mladi preduzetnici u akciji“ prva je u nizu, na kojoj su mladi preduzetnici predstavili svoja iskustva za pokretanje sopstvenog biznisa. Jedna od njih bila je i Stefana Zečević, mlada preduzetnica iz Bora, koja je nedavno otvorila prvu kafeteriju u Boru, „Coffe House“.

Na ideju je došla dok je živela u Kini u doba pandemije. Slobodno vreme je provodila uglavnom u stanu ili kafeterijama gde je potpuno drugačija atmosfera u odnosu na onu u kafićima.

„Pripreme za otvaranje su dugo trajale. Bilo je potrebno naći lokal, srediti ga, nabaviti potrebnu opremu. Nije bilo baš lako, uloženo je dosta i truda i novca. Prijatno sam iznenađena, to je nešto novo, dosada nešto tako nije postojalo u Boru, za sada funkcioniše dobro i zadovoljna sam“, naglašava Stefana.

 

Ova hrabra devojka, koja je tek uploviila u preduzetničke vode, ističe da joj je drago što je svoje iskustvo mogla da podeli sa mladim Boranima i ohrabri ih da i oni krenu njenim stopama.

„Ovakve radionice i ovakvi skupovi su dobri kako bi se podstakli mladi ljudi. Mogu da se čuju ideje i planovi za novi posao, ali i da se razmene iskustva oko nedoumica koje možda mladi imaju kada je u pitanju pokretanje sopstvenog posla“, objašnjava Stefana.

U okviru nedelje mladih biće organizovano sedam radionica koje će obuhvatiti mlade u Boru.

„U okviru nedelje mladih biće organizovane sportske, rekreativne i edukativne radionice i koncert Željka Vasića. Grad Bor tokom cele godine ulaže u mlade ljude i zajedno sa Domom omladine i kancelarijom za mlade, imamo bogat sadržaj za mlade u gradu. Tu smo da čujemo sve njihove probleme koje imaju i da na osnovu tih problema formiramo radionice koje su njima potrebne“, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here