0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Budžet u rukama građana Bora

Kako bi se što više građana uključilo u pripremu Odluke o budžetu za narednu godinu i približila mogućnost davanja predloga koji bi se mogli naći u budžetu za 2023. godinu, službenici Odeljenja za finansije i javne nabavke grada Bora postavili su na tri lokacije u gradu štandove, na kojima će građanima davati obrasce i pojasniti sve nedoumice oko njihovih predloga i sugestija. Štandovi će biti postavljeni na platou Doma kulture, kod Maxija i diskonta Aman do petka 19. avgusta od 9-11 i od 18-21 sati.

„Kreiranje budžeta smo počeli sredinom ove godine u skladu sa Zakonom  o budžetskom sistemu. Po prvi put Odeljenje za finansije i javne nabavke  je radilo više na transparentnosti budžeta pa smo izašli među građane. Građani će na obrascima moći da daju sve svoje predloge, ono što je potrebno uraditi u njihovim mesnim zajednicama. Ono što je nama najbitnije je da u buduće što više radimo na transparentnosti budžeta gde građani mogu da vide šta se planira, kako se budžet izvršava i da učestvuju u svemu tome“, naglasila je Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za finansije i javne nabavke.

 

 

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić sa saradnicima je obišao sve seoske mesne zajednice kako bi se sa meštanima razgovaralo o svemu što je potrebno uraditi naredne godine.

“Gradska uprava je postavila štandove gde će naši sugrađani dati predloge I sugestije šta to treba planirati u budžetu za 2023. godinu. Nakon toga ćemo mi sa svim saradnicima zajedno obići i gradske mesne zajednice i takođe pitati naše sugrađane šta treba uvrstiti u budžet za narednu godinu. Mislim da je ovo pravi način da se formira i napravi budžet u interesu i dogovoru sa građanima Bora”, rekao je gradonačelnik Bora.

 

On je podsetio da je budžet 2008. godine bio 912 miliona dinara, a da je za 2022.godinu budžet 5,1  milijardu dinara. Kako je naglasio gradonačelnik, budžet raste i to daje obavezu da se radi i gradi zajedno sa građanima.

“Nažalost vraćamo dugove koje nismo mi ostavili ni stvorili, ali ćemo isto tako nastaviti da na teritoriji grada Bora razvijamo putnu, vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, gradićemo akvapark, gradićemo i uređivati centar grada, bočne ulice, a sve u dogovoru sa našim sugrađanima” dodao je gradonačelnik.

 

 

Svi predlozi građana biće razmatrani i  neki će se odmah uvrstiti u budžet, a neki će biti stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućem periodu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here