0.7 C
Bor
29, feb, 2024

EdukKocentar iz Bora učestvovao na letnjem NTC kampu

 

U letnjem kampu NTC koji je organizovan od 9 do 11 avgusta na Gučevu učestvovala je i Milica Zdravković iz Udruženja EdukKocentar iz Bora.

Poseta kampu iskorišćena je za razmenu iskustva i razvijanje saradnje sa predavačima iz Beograda, Novog Sada, Topole, Novog Bečeja itd, a uz pomoć stručnog NTC tima obavljene su pripreme za početak nove NTC školske godine u svim centrima.

Pored radionica, za decu su bile pripremljene i mnoge druge aktivnosti koje su se realizovale u prirodi: jutarnja gimnastika, svakodnevne šetnje šumskim stazama, vežbe na poligonama, rukotvorine, pravljenje šumske kolibe, zagonetne priče uz logorsku vatru, turniri u NTC društvenim igrama itd.

“Atmosfera na kampu je zaista sjajna. Iako je trajalo kratko, bilo je zadovoljstvo gledati decu koja hodaju i trče bosa, ne traže mobilni telefon, međusobno komuniciraju i igraju se nekih, pomalo zaboravljenih, igara.  Predavači prate svako dete, posmatraju njegove veštine i roditeljima pripremaju detaljan izveštaj o zapažanjima – u kojim igrama se dete istaklo, šta bi trebalo unaprediti, kakvi su odnosi sa drugom decom i sl. Iako se većina dece međusobno ne poznaje i nisu svi polaznici NTC radionica, podsticajna atmosfera i dobro osmišljene aktivnosti doprinose tome da se deca međusobno vrlo brzo povezuju i brinu jedni o drugima. Pored toga, tu su i deca koja su uzastopno dolazila više godina na kamp, prerasli uzrastom mogućnost učestvovanja kao polaznika, ali ih i dalje posećuju u ulozi volontera/asistenta koji pomaže predavačima. Smatram da celokupan NTC program predstavlja sjajnu podršku obrazovanju i razvoju dece u današnjem okruženju. On je namenjen i roditeljima, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, stručnim saradnicima, zapravo svima koji se bave decom”, istakla je Milica Zdravković, licencirani NTC predavač iz Bora.

Sa željom da učine dostupnim ovaj program deci i u Boru, u okviru Udruženja „EdukKoCentar“ otvara se mogućnost upisa u NTC školsku godinu od septembra. To podrazumeva da deca tokom školske godine, jednom nedeljno dolaze na radionice i primenjuju tehnike, igraju društvene i pokretne igre koje su osmišljene od strane NTC tima.

Prijave za radionice vrše se putem linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPfVD3X25SL2FxDZODRX3_Syo3gjfjHkHrBFnQdykWL24BMA/viewform

Dodatne informacija mogu se dobiti na broj telefona 069/3897360 ili putem mejla bor@ntcucenje.com.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here