9.2 C
Bor
20, apr, 2024

Subvencije za domaćinstva koja nisu u sistemu centralnog grejanja

 

Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka kojom će se preko Centra za  socijalni rad i Gradske uprave sprovesti konkurs o jednokratnoj novčanoj pomoći za domaćinstva koji nisu priključena na centralni sistem grejanja.

U zavisnosti od broja prijavljenih domaćinstava iznos novčane pomoći biće od 12 do 15 hiljada dinara, a pravo na subvencije imaće sva domaćinstva na teritoriji grada Bora.

„Centar za Socijalni rad će raspisati poziv, poziv će definisati uslove da svako domaćinstvo na teritoriji grada Bora koje se ne greje na gradsko centralno grejanje može ostvariti pravo na jednokratnu finansijsku pomoć. Biće neophodno da se dokaže vlasništvo nad objektom, rešenjem iz Poreske uprave, rešenjem o nasledstvu, ili Ugovorom o zakupu, kao i važećom ličnom kartom. Centar za socijalni rad će biti na terenu u svakom selu i svakoj mesnoj zajednici. Uključiće se i mesne zajednice koje će moći da primaju dokumentaciju i daju informacije našim sugrađanima. Naša ideja je jednostavna, da svi naši sugrađani koji se ne greju na centralno grejanje imaju i ostvare pravo na jednokratnu finansijsju pomoć kako bi prebrodili ova teška vremena. Za kupovinu drva, uglja ili plaćanje računa za električnu energiju i siguran sam da će našim sugrađanima značiti tako nešto“, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Pravo će imati svi koji žive na teritoriji Bora, u prigradskim naseljima, u selu, u samom gradu koji se ne greju na centralno grejanje. Građani koji žive u gradu treba da donesu dokaz da se ne greju na centralno grejanje, odnosno da su isključeni sa sistema centralnog grejanja.

Građanima koji su priključeni na sistem centralnog grejanja, grad Bor je omogućio istu cenu grejanja kao i prošle godine, kroz subvencije za nabavku energenata JKP Toplana.

Na narednoj sednici Skupštini grada, rebalansom će biti izdvojeno 100 miliona dinara za subvenciju sugrađana koji nisu korisnici centralnog grejanja, a broj domaćinstava koja ostvaruju pravo na subvencije na osnovu  podataka iz popisa 2011. godine i podataka iz Poreske uprave je  između 6 i 7 hiljada.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here