12 C
Bor
20, apr, 2024

Dodeljenje subvencije za nabavku poljoprivrednih mašina

Danas je 42 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Bora dobilo rešenja za subvencionisanje nabavke mašina za ubiranje i skidanje useva i mašina i opreme za navodnjavanje.

Danas su rešenja o subvencijama za nabavku mašina za ubiranje I skidanje useva dobilo 29 poljoprivrednika, dok je za mašine i opremu za navodnjavanje dobilo njih 13. Želeo bih da istaknem da su sredstva koja su opredeljena za ove namene bila dovoljna za sve poljoprivredne proizvođače koji su ispunili uslove konkursa”, naglasio je Nenad Kračunović, član Gradskog veća.

Poljoprivredni proizvođači koji su dobili subvencije ističu da će im nove mašine dosta olakšati radove i pomoći da unaprede svoju poljoprivrednu proizvodnju.

“Imao sam staro sunce za skupljanje sena koje više nije bilo isplativo da se popravlja. Sada sam kupio novo zahvaljujući ovim subvencijama, već sam ga isprobao I prezadovoljan sam”; rekao je Jovan Todorović iz Zlota

Aneta Milovanović u Šarbanovcu ima zasad  lešnika na 6 hektara i sada prvi put konkuriše za subvencije.

“Ja sam relativno nova u ovim poslovima i ovo puno znači jer poljoprivreda nije nimalo laka”, kaže Aneta. 

Do kraja godine subvencije će dobiti poljoprivredni proizvođaci za stočarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, ali i domaćinstva koja se bave seoskim turizmom. Ove godine za razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja iz budžeta je izdvojeno 45 miliona dinara.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here