17 C
Bor
20, jul, 2024

Od danas prijavljivanje za subvenciju za nabavku ogreva

Prijavljivanje za subvenciju za nabavku ogreva domaćinstvima na teritoriji grada Bora počinje danas i trajaće do 14. septembra.

Pravo na jednokratnu finansijsku pomoć imaju sva domaćinstva na teritoriji grada Bora koja nisu priključena na sistem centralnog grejanja.

„Pravo na subvenciju ostvaruje se preko Centra za Socijalni rad, gde će građani podnositi zahteve. Uslovi koje treba podnosilac zahteva treba da ispuni su da imaju prebivalište na teritoriji grada Bora, Da je prebivalište podnosioca na adresi za koju se zahtev podnosi zaključno sa 15. avgustom, na adresi za koju se zahtev podnosi i da domaćinstvo ne koristi usluge centralnog grejanja. Prikupljanje zahteva biće moguće i u kancelarijama seoskih mesnih zajednica kako bi ovo pravo bilo dostupnije svim našim sugrađanima Građani koji žive u samom gradu zahtev će moći da predaju u prostorijama Centra za socijalni rad u Boru. Zahtev i dokumentaciju moguće je podneti i elektronskim putem na meil adresu bor.csr@minrzs.gov.rs, objasnila je Jelena Ristić, v.d direktora Centra za Socijalni rad.

Dokumentacija koja je potrebna za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć:

  • Lična karta podnosioca zahteva
  • Rešenje o porezu za 2022. godinu za nepokretnosti za koju se zahtev podnosi ili drugi dokaz o vlasništvu (Ugovor o poklonu, Rešenje o nasledstvu, Ugovor o doživotnom izdržavanju). U slučaju Ugovora o zakupu neophodna je saglasnost vlasnika nepokretnosti.
  • Potvrda da domaćinstvo ne koristi usluge centralnog grejanja izdatu od JKP Toplana ili JKP za stambene usluge
  • Tekući račun podnosioca zahteva

Sve neophodne informacije građani mogu dobiti putem telefona Centra za Socijalni rad u Boru 030/422-589 svakog radnog dana od 7 do 19 časova, a vikendom na brojeve telefona  060/73 777 04 i 060/ 73 777 25.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here