14 C
Bor
14, apr, 2024

Ambasador Slovenije, Damjan Bergant, posetio Bor

Ambasador Republike Slovenije, Damjan Bergant, posetio je danas Bor. U Gradskoj kući dočekao ga je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić sa saradnicima.

Slovenački ambasador izrazio je svoje zadovoljstvo što je posetio Bor  koji je vezan za Sloveniju više od nekoliko decenija, jer je pedesetih godina prošlog veka direktor borskog rudnika bio upravo iz Slovenije, Drago Čeh.

“Vidim da je grad Bor na veoma dobrom putu razvoja pošto ima razvijenu industriju. Slovenija je jedna od zemalja koja puno investira u Srbiji, imamo više od 1500 različitih preduzeća i zapošljavamo 25 hiljada ljudi u Srbiji, a postoji mogućnost investicija i u Boru, s obzirom da je sve vezano za industriju i rudnik”, istakao je Damjan Bergant.

Kako bi se produbila saradnja grada Bora sa Republikom Slovenijom, pokrenuta je inicijativa o bratimljenju sa nekim od slovenačkih gradova.

“Biće mi zadovoljstvo da grad Bor u narednom periodu pronađe grad istih kapaciteta, pobratimni grad Ii da na taj način nastavimo saradnju. Više puta sam bio u Republici Sloveniji i sve dobre prakse koje smo tražili, od  fabrika za preradu otpadnih voda do toplana, sve smo dolazili da vidimo kako to izgleda u Sloveniji. Moja je želja i cilj, da za četiri godine naša sela izgledaju kao sela u Sloveniji”, naglasio je gradonačelnik Bora.
Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here