-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Rotarijanci donirali robote i dronove za 22 osnovne škole iz tri okruga Istočne Srbije

Grad Bor bio je domaćin članovima Rotari kluba Bor, Rotari Distrikta Srbije i Crne Gore i direktorima osnovnih škola i obdaništa iz Borskog, Zaječarskog i Braničevskog okruga.

Zahvaljući uspešnoj dugogodišnjoj saradnji sa ovom organizacijom, 22 osnovne škole iz ova tri okruga, dobili su 40 makeblock robota i 14 dronova  koje će koristiti učenici petog i šestog razreda informatike.

U Boru su po 4 makeblock robota dobile osnovne škole Branko Radičević, 3. Oktobar, Vuk Karadžić i Dušan Radović.

“Naši mališani i osnovci biće bogatiji za tehniku koja će im sigurno pomoći da u sistemu obrazovanja nauče lepe stvari o savremenoj robotici, tehnici i svemu onome što je budućnost razvoja jednog društva. Nastavićemo dalju saradnju i nadam se da ćemo u budućnosti imati još zajedničkih projekata poput uspešno realizovanog projekta „Godine uzleta”, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Projekat realizuju Rotari Distrikt Srbija i Crna Gora, USAID i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

“Trudimo se da podržimo našu decu I da im omogućimo da unaprede sve tehnike. Grad Bor je uvek imao razumevanja za projekte i pružao pomoć i podršku kako bi svaki projekat bio uspešno realizovan” rekla je Jelena Ristić, sekretar Rotari kluba Bor.

U svim osnovnim školama narednih dana za nastavnike informatike biće organizovane obuke o korišćenju robota i dronova.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here