-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Od ponedeljka razgovori sa fokus grupama o budžetu za 2023. godinu

 

Kako bi se što više građana uključilo u pripremu Odluke o budžetu za narednu godinu, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić je sa saradnicima i direktorima javnih preduzeća i ustanova obišao sve seoske i gradske mesne zajednice i saslušao sve predloge i sugestije građana koje se tiču budžeta za narednu godinu. Građani su osim na zborovima u mesnim zajednicima svoje predloge mogli da na štampanim obrascima predaju i na štandovima koji su bili na tri lokacije u gradu, ili da ubace u kutije koje su postavljene u JKP za stambene usluge, Narodnoj biblioteci i na ulazu u Gradsku upravu.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, kaže da je prva faza u kreiranju budžeta zajedno sa građanima bila jako uspešna i da je veliki broj Borana dao svoje predloge i sugestije šta je još potrebno uraditi da bi se poboljšali uslovi života kako u gradskim tako i u seoskim mesnim zajednicama.

„Od 12. septembra nastavljamo razgovore, ovoga puta sa ciljnim, ili takozvanim fokus grupama, šta je neophodno uraditi, dodati ili promeniti kako bi grad bio funkcionalniji u rukama naših sugrađana. Svakoga dana u prostorijama Gradske uprave razgovaraćemo sa po dve grupe iz oblasti stanovanja, komunalnih delatnosti, obrazovanja, dečije, socijalne i zdravstvene zaštite, sporta, omladine, kulture, informisanja, turizma, zaštite životne sredine, poljoprivrede, saobraćaja, ali i energetske efikasnosti“, naglasio je gradonačelnik.

On je pozvao sve sugrađane zainteresovane za ove oblasti da dođu i iznesu svoje mišljenje i stavove na teme o kojima će biti reči u razgovoru sa ciljnim grupama.

 

U ponedeljak, 12. septembra od 11 časova razgovaraće se o oblasti stanovanja, urbanizma i prostornog planiranja, dok će se od 12 časova razgovarati o komunalnoj delatnosti.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here