-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

„Serbia Zijin Copper“ stipendira najbolje srednjoškolce iz Borskog okruga

Nakon Ugovora koji su krajem maja potpisali Gradska uprava grada Bora i kompanija „Serbia Zijin Copper“ o stipendiranju najuspešnijih učenika srednjih škola, juče su u kompaniji „SZC“ potpisani Ugovori sa predstavnicima 11 srednjih škola iz Borskog okruga.

Stipendiju u vrednosti od 700 dolara, dobiće 50 učenika završnih razreda srednjih škola iz Bora, po 20 učenika iz Majdanpeka i Negotina i 10 iz Kladova.

Vrednost stipendija je 560 hiljada dolara i trajaće narednih osam godina.

„Obrazovanje je veoma bitno za razvoj zemlje i nacije, kao i za budućnost dece. Iz tog razloga naša kompanija pridaje veliki značaj upravo obrazovanju. U budućnosti ćemo razmotriti i mogućnost dodele stipendija za visoko obrazovanje u oblasti u kojoj delujemo“ rekao je Džejson Džang, zamenik generalnog direktora „SZC“.

Ulaganjem u stipendiranje učenika, kompanija „Serbia Zijin Copper“ pokazuje da su joj ljudski resursi na prvom mestu, naglasio je Vladimir Stanković, načelnik Borskog okruga, prilikom potpisivanja ugovora.

„Posebno je važno što su projektom obuhvaćene sve lokalne samouprave Borskog okruga, tako da će deca iz Bora, kao i iz opština Majdanpek, Negotin i Kladovo imati iste mogućnosti. Ova stipendija je od velikog značaja za učenike i sigurno će im pomoći u daljem školovanju“, naglasio je Stanković.

 

U ime svih 11 srednjih škola u borskom okrugu, kompaniji se zahvalio direktor Mašinsko-elektrotehničke škole u Boru i koordinator rada borskih srednjih škola, Milovan Božović.

„Realizacijom ovog projekta kompanija je pokazala da je odgovorna, a pre svega mudra, jer je ulaganje u obrazovanje najbolji zalog za budućnost, kako kompanije tako i grada Bora. Kako kaže kineska poslovica „Put od hiljadu milja počinje jednim korakom“, neka ovo danas bude taj prvi korak“, istakao je Božović.

Stipendiste će do 15. oktobra izabrati škole prema utvrđenim kriterijumima. Za stipendiju se mogu prijaviti učenici koji su ostvarili rezultate u oblasti umetnosti, sporta, nauke, tehnologije i kulture, ali i rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti, a srednjoškolci bi stipendije trebalo da dobiju do sredine novembra.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here