16 C
Bor
13, jul, 2024

U Muzeju rudarstva i metalurgije otvoren „Likovni salon učenika osnovnih škola grada Bora“

Danas je u Muzeju rudarstva i metalurgije otvoren „Likovni salon učenika osnovnih škola grada Bora“.

Više od 80 radova učenika iz osnovnih škola Vuk Karadžić, Branko Radičević, Petar Radovanović i 3. oktobar, nastalo je na časovima likovnog obrazovanja tokom prošle školske godine.

„Salon je takmičarskog karaktera, a radove je ocenjivao tročlani žiri koji su sačinjavali istoričari umetnosti Muzeja rudarstva i metalurgije. Ovogodišnji salon je vrlo raznovrstan, bogat, bilo je interesantnih radova i žiriju nije bilo lako“, rekao je Dragan Nikolić, istoričar umetnosti na otvaranju izložbe.

Najuspešniji na ovogodišnjem likovnom salonu bili su Mia Andrejić, učenica OŠ 3.oktobar, koja je osvojila prvo mesto, drugu nagradu poneli su Milena Đurđević  i Filip Jovanović iz OŠ Branko Radičević, dok je treća nagrada pripala Leni Dučić i Filipu Terziću učenicima OŠ Branko Radičević.

„Najviše volim da crtam prirodu i slike na temu budućnosti. Ovo je prva izložba na kojoj sam učestvovao, a ova nagrada će me motivisati da nastavim da slikam i dalje“, rekao je Filip Terzić.
Filip Terzić
Filip Terzić
Iako su na izložbi radovi učenika samo četiri osnovne škole, broj talentovane dece je mnogo veći.
„Naši učenici su jako maštoviti, imaju razvijenu imaginaciju, dovoljno je samo reći temu i oni već daju svoje ideje“ naglasila je nastavnik likovne kulture, Marijana Nedeljkov.

 

Izložba će biti otvorena do 2. oktobra u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here