0.7 C
Bor
29, feb, 2024

Rok za podnošenje zahteva za jednokratnu novčanu pomoć za nabavku ogreva 30. septembar

Rok za podnošenje zahteva za jednokratnu novčanu pomoć za nabavku ogreva produžen je do 30 septembra.

Grad Bor je jedini grad u Srbiji koji je iz budžeta izdvojio sredstva kako bi građanima koji nisu u sistemu centralnog grejanja  pomogao u prevazilaženju teške energetske situacije u predstojećoj grejnoj sezoni, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

gradonačelnik

“Odlukom Štaba za vanredne situacije,  grad je izdvojio sredstva za direktnu pomoć našim domaćinstvima koja se ne greju na centralno gradsko grejanje u iznosu od 12 do 15 hiljada dinara, kako bi smo na neki način olakšali tešku situaciju u kojoj se nalaze naši sugrađani. Danas je istekao osnovni rok, mi ćemo taj rok produžiti do 30. septembra. Do sada se prijavilo oko 5 hiljada naših sugrađana, a znamo da ima još sugrađana koji se nisu prijavili,  a koji imaju pravo i zbog toga smo rešili da produžimo ovaj rok”, naglasio je gradonačelnik.

Javna preduzeća, Centar za socijalni rad, Gradska uprava i mesne zajednice će narednih dana ponovo izaći na teren, kako bi građanima omogućili da podnesu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć.

Jelena Ristić

“Kako bi smo olakšali našim najstarijim i sugrađanima koji žive u seoskim mesnim zajednicama napravljen je nov raspored  i stručni radnici Centra za socijalni rad će biti raspoređeni u svim seoskim mesnim zajednicama kako bi im olakšali prikupljanje dokumentacije. ”, rekla je Jelena Ristić, v.d. direktora Centra za socijalni rad i dodala da građani nemaju potrebe da iz katastra za nepokretnosti pribavljaju vlasnički list nepokretnosti, jer je sve urađeno u korist građana kako ne bi imali nikakve troškove.

Dokumentacija koja je potrebna za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć:

  • Lična karta podnosioca zahteva
  • Rešenje o porezu za 2022. godinu za nepokretnosti za koju se zahtev podnosi ili drugi dokaz o vlasništvu (Ugovor o poklonu, Rešenje o nasledstvu, Ugovor o doživotnom izdržavanju). U slučaju Ugovora o zakupu neophodna je saglasnost vlasnika nepokretnosti.
  • Potvrda da domaćinstvo ne koristi usluge centralnog grejanja izdatu od JKP Toplana ili JKP za stambene usluge
  • Tekući račun podnosioca zahteva

Sve neophodne informacije građani mogu dobiti putem telefona Centra za Socijalni rad u Boru 030/422-589 svakog radnog dana od 7 do 19 časova, a vikendom na brojeve telefona  060/73 777 04  i 060/ 73 777 25.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here