-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Saradnja „Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zlot“ i lokalne samouprave

Predstavnici lokalne samouprave i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zlot, potpisali su ugovor o saradnji u slučaju vanrednih situacija.

Predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Saša Smiljković, zahvalio je lokalnoj samoupravi na podršci i pomoći u radu ovog društva i dodao da je ova jedinica od veoma važnog značaja za grad Bor, jer će organizovati i sprovoditi preventivne mere zaštite od požara u cilju spašavanja života i materijalnih dobara.

„Od danas pa nadalje bićemo operativna jedinica grada Bora i u slučaju vanredne situacije ćemo delovati rame uz rame sa svim državnim organima, kao što su policija, vojska i  druge specijalne jedinice. Moram da naglasim da je naš komandir Saša Barbulović, vatrogasac – spasilac, čovek sa velikim iskustvom koji će svoje znanje preneti na ostale članove društva“, rekao je Saša Smiljković.

Grad Bor će preko programa prekogranične saradnje, ali i sredstvima koje će izdvojiti iz budžeta grada obezbediti prostorije za Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlot.

„Zadovoljstvo i privilegija je biti sa ovim ljudima koji se bave ovakvim vidom pomoći građanima. Poželeo sam im da imaju što manje posla, jer onog trenutka kada oni nemaju posla to znači da je grad siguran. Mi imamo vatrogasno društvo koje je najbolje u Istočnoj Srbiji, a ovo je jako pozitivna stvar jer su ovi ljudi odvojili svoje slobodno vreme kako bi učestvovali u zaštiti građana“, istakao je zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević.

 

S obzirom da su planovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva da rade na omasovljenju članstva, grad Bor će zajedno sa njima podstaći formiranje ovakvih društava i u drugim selima na teritoriji grada Bora.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here