12 C
Bor
29, sep, 2023

Dodeljene subvencije za nabavku poljoprivrednih mašina

Grad Bor ove godine, iz lokalnog budžeta, izdvojio je 45 miliona dinara za subvencionisanje poljoprivrednih proizvođača na teritoriji grada.

Rešenja o dodeli subvencija za poljoprivrednike za nabavku poljoprivrednih mašina potpisao je 41 poljoprivredni proizvođač.

Za kupovinu opreme za mužu subvencionisano je 22 poljoprivrednika, 11 za opremu za plastenike , dok je za mašine za zaštitu bilja odobreno 8 subvencija.

Za subvencionisanje poljoprivrednih proizvođača na teritoriji grada, ove godine je iz lokalnog budžeta izdvojeno 45 miliona dinara.

Do sada je kroz mere pomoći utrošeno oko polovine predviđenog budžeta. Do polovine  oktobra, biće otvoren još jedan konkurs koji se odnosi na prijem voća i seoski turizam.

Dodela rešenja bila je prilika da poljoprivredni proizvođači daju predlog za izradu budžeta za narednu godinu.

 „Predlozi koje su dali naši poljoprivredni proizvođači odnose se na formiranje zemljoradničkih zadruga, ali i neke nove mere kao što su subvencije za kupovinu priplodnih junica, čija će  telad služiti samo za proizvodnju mesa, za kupovinu hladnjača i mini hladnjača za prijem i sušenje voća.  To su mere koje do sada nismo imali i ukoliko grad bude imao mogućnosti, njihove predloge uvrstićemo u budžet, rekao je Nenad Kračunović, član Gradskog veća.

On je najavio da će naredne godine iz Gradskog budžeta biti izdvojeno znatno više sredstava za pomoć i razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Bora.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here