-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

„Serbia Zijin Mining“ će narednih pet godina plaćati račune za vodu meštanima Metovnice

 

U Gradskoj upravi u prisustvu potpredsednice Vlade Republike Srbije, prof.dr. Zorane Mihajlović potpisan je trojni Ugovori između grada Bora, kompanije „Zijin Mining“ i JKP „Vodovod“ o priključenju sela Metovnica na novo izgrađenu vodovodnu mrežu.

Izgradnjom vodovodne mreže u Metovnici obezbeđena je pijaća voda za 400 domaćinstava ovog sela. Ugovorom je predviđeno da će kompanija „Zijin Mininig“ u narednih pet godina svakom domaćinstvu u Metovnici plaćati 25 kubnih metara vode.

„Došli smo do finalizacije projekta vodosnabdevanja u MZ Metovnica. Dogovor je bio da kompanija  pomogne na najvišem mogućem nivou. Posebnu zahvalnost dugujemo predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, resornom ministarstvu i potpredsednici Vlade Republike Srbije. Nadamo se da ćemo u narednom periodu imati još mnogo ovakvih projekata i ovakvih svečanih dana gde ćemo zajedno sa kompanijom i resornim ministarstvima realizovati dobre projekte za naš grad“ naglasio je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Li Heping, generalni direktor „Serbia Zijin Mining“  je nakon potpisivanja Ugovora rekao da je kompanija od osnivanja postavila postulate poslovanja kao odgovoran i pouzdan partner društvu i društvenoj zajednici.

„Jedan od najznačajnih projekata je izgradnja vodovoda u Metovnici, značajan za 400 domaćinstava i meštane ovog sela. Iznos koji je „Serbia Zijin Mining“ do sada uložila u ovaj projekat je milion evra, a projekat je važan za sve meštane, jer se priključenjem na gradski vodovod rešava dugogodišnji problem vodosnabdevanja u ovom selu. Danas kompanija pomažući domaćinstvima, nastavlja ulaganje u ovaj projekat“, istakao je Li Heping.

Potpisivanju trojnog Ugovora prisustvovala je i potpredsednica Vlade Republike Srbije prof.dr. Zorana Mihajlović.

„Rudarstvo nije samo eksploatacija rude, već briga o ljudima, ne samo zaposlenima, već svim ljudima koji žive u ovom kraju. Drago mi je i da je kompanija ‘Serbia ZiJin Mining’ pokazala da je društveno odgovorna kompanija. Ova kompanija je u prethodnih nekoliko godina samo na ovakve i slične aktivnosti uložila preko 200 miliona dinara“, rekla je Zorana Mihajlović.

Do sada je na vodovodnu mrežu  priključeno 240 domaćinstava, a preostali deo vodovoda bude završen do avgusta 2023.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here