20 C
Bor
20, jul, 2024

Odbornici gradske Skupštine usvojili drugi ovogodišnji rebalans budžeta

Na četvrtom zasedanju Gradske skupštine, odbornici su usvojili svih 40 predloga koji su bili na dnevnom redu.

Među najznačajnim usvojenim odlukama je drugi rebalans budžeta u ovoj godini kojim je predviđeno uvećanje za 12,58 odsto u odnosu na prethodni rebalans, tako da će planirani budžet grada Bora biti 5,86 milijardi dinara.

Novim rebalansom izdvojeno je 100 miliona dinara za subvencije građanima koji nisu priključeni na centralno grejanje, 300 miliona dinara za nabavku uglja JKP „Toplana“,  40 miliona za kotao na mazut i sredstva za nabavku nove mehanizacije za javno komunalna preduzeća.

Odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-jun ove godine, kao i godišnji likvidacioni bilans Apotekarske ustanove.

Na sednici su između ostalog usvojene i dopune odluke o zabrani kretanja teretnih vozila preko 12 tona na deonici od Oštrelja ka Donja Beloj Reci i Bučju.

Većinom glasova usvojene su i odluke o izmeni lokalnog akcionog plana zapošljavanja, program kvaliteta vazduha, izmene i dopune statuta i programa poslovanja u javnim preduzećima i ustanovama, kao i promene u nadzornim i školskim odborima.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here