17 C
Bor
20, jul, 2024

Sednica Izvršnog odbora Naleda održana u Boru

Grad Bor bio je domaćin sednice Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Na sednici se govorilo o veoma važnim temama kao što su preporuke novoj Vladi Republike Srbije i povoljno poslovno okruženje u kome aktivno učestvuju lokalne samouprave.

„Izdvojio bih dve, to je uopšte i okvir kojim se Izvršni odbor najviše bavi. Jedna od njih je u vezi sa sivom knjigom, odnosno preporukama koje privreda daje novoj Vladi. Drugi deo se tiče povoljnog poslovnog okruženja u čemu vrlo aktivno učestvuju sve lokalne samouprave. U narednom periodu želimo da takav jedan sistem podignemo na viši nivo”, rekao je predsednik Izvršnog odbora NALED-a Dejan Đokić.

„Razgovarali smo o temama koje su i inače svakodnevno na našoj agendi, a to su procedure koje muče privredu, kako da budu jednostavnije, kako da se digitalizuju da bi svi oni koji posluju, zapošljavaju i plaćaju porez u Srbiji mogli da se bave onim što im je predmet poslovanja, a da što manje vremena provode na šalteru i u administriranju različitih postupaka”, dodala je Violeta Jovanović.

Grad Bor je četiri godine član NALED-a, i do sada je primenjeno dosta pozitivne prakse i stvoreno bolje poslovno okruženje, ali i bolje funkcionisanje samog grada, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora. 

„Upravo je NALED u prethodnih nekoliko desetina godina uspeo da promeni mnoge stvari kada je u pitanju zakonodavstvo Republike Srbije, ali i način razmišljanja i funkcionisanja i Vlade i lokalnih samouprava. ”, istakao je Milikić.

Osim na Republičkom, NALED je prisutan i na lokalu, što pokazuje grad Bor  koji je nosilac sertifikata grada sa dobrom poslovnom klimom.

 

 

 

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here