-14 C
Bor
21, feb, 2024

Streljačka družina „Metalac“ dobila nove elektronske mete

Zahvaljujući sredstvima odobrenim za programsko finansiranje sportskih organizacija iz budžeta grada Bora, ali i pomoći Streljačkog saveza Srbije, “Sreljački klub Metalac” dobio je dve elektronske mete koje su postavljene u streljani ovog kluba.

Savremene elektronske mete nisu  mogli sami da obezbede, ističe Goran Vranov, trener i strelac Metalca, ali su sada uslovi na treningu isti kao što su na takmičenju, tako da je mnogo lakše uočiti i otkloniti eventualne greške.

“Bez elektronskih meta nemaš mogućnost ocene pogodtka u decimalama, što se dešava na Državnim prvenstvima, a streljaštvo je automatizam, mora da se obezbede uslovi za trening kao što su i na takmičenju”, istakao je Goran Vranov.

 

Vrednost elektronskih meta je blizu 500 hiljada dinara, a polovinu sredstava obezbedio je grad Bor.

 

“Ovaj klub je sam pokazatelj da sredstva koja dobije iz budžeta grada koristi na pravi način. Grad je finansirao kupivinu elektronskih meta, koje će takmičarima veoma značiti za postizanje izuzetnih rezultata”, rekao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Za klub čiji junior i seniori na takmičenjima postižu značajne rezultate, mogućnost da vežbaju na elektronskim metama,  sigurno će značajno uvećati broj njihovih uspeha i medalja.

Strelci iz streljačke družine Metalac su višestruki državni prvaci u velikim kalibrima, vojnička i poluautomatska puška,  a seniorska ekipa pištoljem je prvak centralne Srbije.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here