3 C
Bor
02, maj, 2024

Na Međunarodnom džudo turniru „Srećno 2022“, borski džudisti osvojili 13 medalja

U Ustanovi Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“ u Boru, održan je Međunarodni džudo turnir „Srećno 2022“, koji se organizuje još od 1978. godine.

Ovogodišnji turnir okupio je 270 mlađih i starijih dečaka i devojčica, ali i kadeta iz Srbije, Makedonije, Rumunije i Bugarske.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, je na otvaranju turnira istakao da je Džudo individualni sport u Boru, s obzirom na broj medalja koje borski džudisti osvajaju na svim takmičenjima.

„Veliki broj dece iz Bora koja su tu, žive taj sport, žive kvalitetno, imaju obavezu i odgovornost. Ljudi u klubu veoma dobro rade sa njima, vode računa o njihovom napredovanju u sportu, ali i u školi i to je model kako jedan klub treba da se bavi razvojem dece“, naglasio je gradonačelnik. On je još dodao da će lokalna samouprava naredne godine iz budžeta grada izdvojiti više sredstava za razvoj i unapređenje sporta, ali i izgraditi novi sportski kompleks u naselju Metalurg sa svim potrebnim terenima za borske sportiste.

Na ovogodišnjem turniru učestvovala su po dva kluba iz Makedonije i Bugarske, jedan iz Rumunije i 32 džudo kluba iz Srbije.

„Turnir iz godine u godinu raste, s obzirom da je prošle godine učestvovalo 215 takmičara. Nadamo se da će naš džudo turnir i dalje rasti. A mi se trudimo da za sve takmičare koji dođu sa strane obezbedimo bolje uslove“,rekao je Vladimir Nikolić, predsednik Džudo kluba Bor.

Na Međunarodnom džudo turniru „Srećno 2022″, takmičari Džudo kluba Bor osvojili su pet zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje.

 

 

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here