-2.2 C
Bor
25, feb, 2024

Zasedalo Gradsko veće, jednoglasno usvojeni svi predlozi

Članovi Gradskog veća usvojili su između ostalog Odluku o uređenju strukture zaduženih i odgovornih lica za realizaciju ciljeva energetskog menadžmenta.

Odlukom se obavezuju odgovorna lica korisnika javnih zgrada, odnosno zgrada predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, javnih ustanova iz oblasti kulture, socijalne zaštite, sporta i ostalih oblasti za koje se troškovi energije i energenata plaćaju iz budžeta grada,  da unose podatke u bazu Informativnog  Sistema Energetskog Menadžmenta (ISEM) u svojstvu korisnika.

Usvojena je i Odluka o privremenom rasporedu korišćenja fudbalskih terena i prostorija u sklopu terena na teritoriji grada Bora.

Na Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica na teritoriji grada Bora stiglo je pet predloga projekata, od kojih je je komisija prihvatila samo dva.

Marko Nikolić

“Dve verske zajednice dobile su sredstva za adaptaciju i rekonstukciju svojih verskih objekata, to su crkve u Zlotu i Šarbanovcu. Tri verske zajednice nisu ispunile kriterijume za dodelu sredstava, prvenstveno što se njihovo sedište ne nalazi na teritoriji grada Bora” rekao je član Gradskog veća, Marko Nikolić.

Većnici su usvojili i novi Program za rad Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Bora. Kako je rekao Danijel Aleksić, član Gradskog veća, razlog donošenja novog Programa za rad Saveta su preuzete obaveze iz 2021, a koje su realizovane u ovoj godini, kao što su brzinski displeji i ležeći policajci.

 

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here