-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Gradsko veće usvojilo još 10 Odluka koje će se naći pred odbornicima Skupštine grada

Pred odbornicima Skupštine grada Bora na narednoj sednici  naći će se još deset predloga Odluka koje su usvojili članovi Gradskog veća na današnjoj sednici.

Jedna od bitnijih tačaka koja se našla na dnevnom redu je i predlog Odluke o usvajanju Plana kapitalnih investicija po prvom rebalansu za ovu godinu, za period 2022-2024.godina.

Plan kapitalnih investicija je osnovni dokument za planiranje kapitalnih izdataka u svakom budžetu, rekla je Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za finansije.

“Opredeljena sredstva u prvom rebalansu izose 5,1 milijardu dinara, a kapitalni izdaci iznose jednu i  po milijardu, odnosno 30,21 odsto ukupnog budžeta. S obzirom da je na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojen drugi rebalans gradskog budžeta u zakonskoj obavezi smo da Plan kapitalnih investicija usaglasimo sa drugim rebalansom i na nekoj od sednici veća će  biti predložena izmena Plana”, naglasila je Zorana Gajić.

 

Članovi Gradskog veća usvojili su između ostalog i predlog Odluke o izradi detaljnog plana regulacije  centra za upravljanjem otpadom grada Bora, Odluku o usvajanju Projekta javno-privatnog partnerstva za izgradnju, finansiranje i održavanje toplane na biomasu, izveštaj Bortravela o realizaciji usluge prevoza za prvih šest meseci ove godine, kao i predlog odluke o odobravanju otkupa stanova, kojom se daje saglasnost porodicama koje su dobile stan u zgradi izgrađenoj za izbegla lica u Novom gradskom centru, da mogu da uđu u proceduru otkupa stana.

Završnu reč na usvojene Odluke doneće odbornici na sednici Skupštine grada koja je zakazana za 14. oktobar.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here