-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

U rejonu Devesel u Zlotu 60 domaćinstava dobilo pijaću vodu

Završetkom 7200 metara vodovodne mreže u rejonu „Devesel“ u Zlotu, 60 domaćinstava biće priključeno na gradski vodovod.

Ono što je najbitnije za čoveka na selu jeste upravo voda, istakao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora i dodao da će grad Bor nastaviti da unapređuje infrastrukturu u svim seoskim mesnim zajednicama.

“Ovaj vodovod pokriva i reone Beljevina, Selište, deo Kobile . Zdravu pijaću vodu dobiće oko 60 domaćinstava, većina se već priključila na vodovod, jer su radovi pri kraju. Grad je u ove svrhe obezbedio 75 miliona dinara,  urađena je primarna mreža, a sekundarnu će meštani obezbediti do svojih kuća”, rekao je Marić i dodao da je, kako bi se mladi zadržali u selu, najbitnije da postoji stabilna infrastruktura, a to su vodovod, putevi i nisko naponska mreža.

Iako je deonica bila jako zahtevna sa ,mnogo šahti, ispusta, vazdušnih ventila, zbog geografskog položaja terena, radnici JKP “Vodovod” uspeli su da radove završe pre roka.

“Dužina vodovoda je 7200 metara, a sredstva je obezbedila Gradska uprava. Rok za izgradnju bio je 90 dana, i upotrebili smo sve snage da ispoštujemo rok i dovedemo pijaću vodu do zadnjeg potrošača”, naglasio je Goran Pavić, direktor JKP “Vodovod”.

Meštanima ovog dela Zlota vodovodna mreža puno znači, jer su pojedina prirodna izvorišta počela da presušuju.

“Znači nam mnogo za ovaj kraj. Zahvaljujemo se predsedniku MZ, lokalnoj samoupravi I ovim vrednim ljudima izvođačima radova. Ovo nam je bila važna stavka, ne baš za sve građane ovog dela, ali u principu 80 odsto ljudi nije imalo vodu, snalazili se kako su znali”, rekao je Miodrag Stanijević iz Zlota.

 

 

“Zahvaljujući odgovornoj politici grada Bora i gradonačelnika Aleksandra Milikića, mi smo dosanjali naš san. Stojimo na dva metra od vodovoda koji smo toliko želeli, tako da sada 90 posto meštana ima gradsku, zdravu pijaću vodu”, naglasio je Zoran Zdravković, predsednik Saveta MZ Zlot.

Zdravković je dodao da je Zlot najveće selo na teritoriji grada Bora, a u poslednje vreme bio je veliko gradilište zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

Završetkom mreže u rejonima Prevalje i Devesel, obezbeđeno je snabdevanje vodom za 90 odsto domaćinstava u selu Zlot. Naredne godine nastavljaju se radovi prema naselju VKF, pa se očekuje da će do 2024. godine ceo Zlot biti snabdeven zdravom pijaćom vodom.

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here