-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

U Zlotu obeleženo 78 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu i 183 godine OŠ „Petar Radovanović“

Zlot danas obeležava 78 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Tim povodom u prostorijama mesne zajednice priređen je svečani prijem za predstavnike lokalne samouprave, policije, javnih preduzeća i boračkih organizacija. Prijemu je prisustvovala i delegacija bratske mesne zajednice Vučkovci iz Bosne i Hercegovine.

Na spomenike palim borcima u centru Zota, cveće i vence položili su predstavnici grada Bora, MZ Zlot, MZ Vučkovci, SUBNOR-a kao i učenici OŠ Petar Radovanović iz ovog sela.

Onaj ko ne poštuje istoriju nema ni svoju budućnost, istakao je Ljubiša Moskalović, predsednik SUBNOR-a Zlot prilikom polaganja venaca na spomenik palim borcima iz ovog sela.

Danas se navršava 78 godina od kako je selo Zlot oslobođeno od nemačkog okupatora. Iako je pobeda skupo plaćena, to je naša istorija, a ujedno i obaveza da se prenosi na mlađe generacije i sačuva od zaborava“ dodao je Moskalović.

 

„Ovaj kraj je uvek bio slobodarski i u vreme Balkanskih ratova i u vreme Prvog i Drugog svetskog rata. Istorija mora da se pamti, a žrtve koje su date za slobodu naše otadžbine moraju da se poštuju, naglasio je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora.

Prigodnom priredbom učenici i nastavnici OŠ „Petar Radovanović“, obeležili su 183 godine uspešnog postojanja i rada. Ovom prilikom nagrađeni su i najuspešniji učenici ove škole.

 

 

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here