-4.3 C
Bor
25, feb, 2024

Pred sednicu Skupštine grada u petak, održana još jedna sednica Gradskog veća

Na sednici Gradskog veća usvojeni su svi predlozi Odluka i Rešenja koja su bila na dnevnom redu. Većnici su između ostalog usvojili Predloge Rešenja o davanju saglasnosti na Program o izmenama i dopunama programa poslovanja  Javno komunalnog preduzeća za stambene usluge i Vodovoda, ali i saglasnost na Odluku o pokriću gubitka za 2021. godinu.

„U Javno komunalnom preduzeću za stambene usluge imamo pokrivanje gubitaka  iz prethodnih godina. Preduzeće je uradilo analizu imovine i na osnovu analize imovine su u 2021 godini prikazali veći porez na imovinu po osnovu zaostalih ne uknjiženih objekata. Ove godine pokrivaju taj dug  tako što se na osnovu pozitivnog poslovanja pokriva negativno poslovanje iz prethodnih godina. Kod Toplane na žalost i prethodnih godina i ove godine poslovanje je vrlo negativno. Naša velika sreća i prednost je što imamo jak budžet da možemo da obezbedimo dovoljnu količinu energenata za grejanje stanova naših sugrađana i mislim da smo jedini grad u Srbiji koji je na ovakav način direktno i proaktivno budžetom reagovao da se nabave energenti“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na 22. Sednici Gradskog veća usvojeni su i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju novih predsednika i članova Upravnih i Nadzornih odbora u Javnim preduzećima i Ustanovama.

O svim odlukama veća, konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada, u petak, 14. oktobra.

Latest news
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here